Montáž stěnové umyvadla. Jak připojit sanitární keramiku?

Jedním z nejdůležitějších kroků při dokončování koupelny je připojení sanitární. To se týká vany nebo sprchy, toalety a umyvadla. Zatímco instalace moderní sprchy nebo vany může způsobit některé problémy, instalace nástěnného nebo stěnového umyvadla je dostatečným úkolem, který lze zvládnout sami. Je nutné pouze vybavit se příslušenstvím, které usnadňuje instalaci umyvadla a postupujte podle pokynů výrobce.

Je nutné pouze vybavit se příslušenstvím, které usnadňuje instalaci umyvadla a postupujte podle pokynů výrobce.
Je nutné pouze vybavit se příslušenstvím, které usnadňuje instalaci umyvadla a postupujte podle pokynů výrobce.

Proč je správná instalace umyvadla důležitá?

Správná instalace umyvadla - bez ohledu na její typ je nejdůležitější pro její správnou funkci. To je také důležité kvůli problému těsnosti. Dokonce i ty nejmenší chyby, pokud jde o připojení umyvadla, nesou určité riziko v podobě netěsností nebo v závažnějších situacích zaplavení celé místnosti. Pokud instalace umyvadla selhala, lze očekávat, že voda, která je v systému, nebude správně cirkulovat. To zase vede k omezení funkčnosti koupelny. Během této akce se doporučuje dodržovat pokyny pro připojení, abyste předešli následným problémům.

Připojení umyvadla k kanalizačnímu systému

Instalace umyvadla může být provedena několika různými způsoby. Hodně v tomto ohledu záleží především na tom, jaký typ keramiky si vyberete. Instalace umyvadla na stěnu vyžaduje použití šroubů nebo použití speciálních držáků. V tomto případě můžete použít dřezovou soupravu, která obsahuje všechny potřebné součásti. Existují však i jiné druhy keramiky. To je důvod, proč instalace umyvadla na desce vypadá úplně jinak. Vloží se do desky nebo do ní narazí. Připojení umyvadla v obou případech také vypadá jinak.

Jak vypadá instalace umyvadla na stěnu?

Instalace umyvadla na stěnu ve většině případů nezpůsobuje žádné zvláštní problémy. S tím souvisí tvar tohoto typu sanitární keramiky - půlkruhové nebo čtvercové. Pro mnoho lidí může být nevýhodou tohoto řešení odvodňovací sifon, který je instalován na viditelném místě. Existují však dvě možnosti, které tento problém řeší. Můžete si koupit estetický model chromovaného sifonu, který bude dokonale odpovídat zbytku interiérových prvků místnosti. Druhou možností je možnost skrýt prvky instalace za zajímavým podstavcem nebo polopouštím.

Druhé řešení volí zejména ochotní lidé, kteří si v koupelně zvolí okouzlující nebo newyorský styl. Pak je to skvělý dekorativní prvek.

Montáž umyvadla v tomto případě by měla být zahájena upevněním pouzdra automatického uzávěru v odtokovém otvoru umyvadla. Další akcí je instalace baterie. Při provádění obou těchto akcí byste měli mít na paměti, že používáte příslušné podložky, které chrání vzniklou instalaci před únikem. K již nainstalovanému korku je nutné utáhnout vypouštěcí soupravu se sifonem a do bočního otvoru vložit vypouštěcí trubku s těsněním a matici utáhnout. Toto připojení umyvadla může být provedeno nezávisle, a co víc - bez použití specializovaných nástrojů.

Jak probíhá montáž stěnového umyvadla?

Stěnové umyvadla patří k nejoblíbenějším. Vypadají skvěle v moderních koupelnách zařízených ve skandinávském stylu. Obvykle mají tvar v blízkosti kruhu nebo elipsy. Existuje však obrovský výběr tohoto typu zařízení na trhu, takže si každý může vybrat perfektní produkt podle svých očekávání.

Při montáži desky byste měli nejprve vyříznout dva otvory v desce skříně, kde bude umístěna. Jsou nezbytné pro odtok a baterii. Pak byste měli umístit misku na připravené místo. Jeho upevnění zespodu k povrchu desky se provádí pomocí čirého sanitárního silikonu, který vypadá velmi esteticky.

Měli byste ji rozložit na okraje misky a pak ji přitlačit k desce, aby se dobře usadila. Pokud zjistíte, že jste aplikovali příliš mnoho silikonu-nebojte se. Přebytek lze shromáždit vlhkým hadříkem. Posledním krokem, pokud jde o instalaci stěnové umyvadla , je instalace sifonu a připojení armatur k vodovodu. To se provádí pomocí flexibilních hadic nazývaných spojovací nebo tuhé měděné trubky.

Nezapomeňte - než začnete pracovat - zavřete hlavní vodní ventil. Tímto způsobem se vyhnete nepříjemným překvapením.

Instalace umyvadla - nezapomeňte na to!

Když vyberete konkrétní umyvadlo, věnujte pozornost tomu, aby se okamžitě vešlo do správné baterie. Výběr je v tomto ohledu opravdu velmi široký. Můžete se rozhodnout pro umyvadlové baterie nebo stěnové baterie. Hodně záleží na vašich individuálních očekáváních a umístění, které máte k dispozici. Menší stojaté baterie se dokonale hodí do malé keramiky-vypadají esteticky. Stěnové baterie jsou naopak skvělé pro velké umyvadla. Pak můžete vedle sebe připojit dvě baterie, takže během každodenní toalety bude domácnostem poskytnut mnohem větší komfort.

Je mnohem jednodušší instalovat nástěnnou baterii pro umyvadlo. V tomto případě by měla být umístěna na stěně - přímo nad miskou. K tomu se používají speciální těsnění a excentrika.

Pokud mluvíme o instalaci směšovače pro stojací umyvadlo, musí být upevněn na sklopném povrchu umyvadla. Součástí dodávky jsou obvykle speciální podložky, montážní šrouby a spojovací hadice.

Připojení dalších instalatérských prvků - instalace vany a toalety

Instalace umyvadla není všechno. Ve funkční koupelně je také toaleta a Vana nebo sprcha. Pokud tedy řešíte kompletní úpravu místnosti, věnujte pozornost i těmto typům prvků. Co je třeba vzít v úvahu při provádění těchto akcí?

Montáž vany - připojení k vodovodu

Hlavním problémem při instalaci vany je především její umístění. Nejčastěji se montuje v oblasti blízko zdi. Tímto způsobem můžete ušetřit spoustu místa. Co musíte mít na paměti, je především skutečnost, že stojí na rovném povrchu. To bude mít vliv na stabilitu. Kde začít s montáží vany? Od upevnění a nastavení výšky nohou.

Pokud jste přesvědčeni, že vana je správně nainstalována,utáhněte nohy. Poté zajistěte sifon a odtokovou trubku na určené místo. Stejně jako při montáži umyvadla by také v tomto případě měly být použity pružné gumové těsnění, které zajistí těsnost celého systému. Je to všechno o instalaci vany? Zbývá ještě jedna velmi důležitá otázka. Jedná se o připojení hadice vany ke speciálním vypouštěcím otvorům. Jakmile je vše hotovo-aplikujte sanitární silikon na lamely a zajistěte vanu navždy.

Instalace toalety - v čem spočívá?

Dalším velmi důležitým prvkem v každé koupelně je toaleta. Instalace toalety vypadá podobně, i když se může lišit vzhledem k typu. U klasického modelu by instalace měla začít instalací splachovacího mechanismu. Stačí ji umístit do největšího otvoru. Nezapomeňte, stejně jako předtím - použijte podložky. Další dva otvory , které si můžete všimnout, jsou určeny pro upevňovací šrouby s maticemi.

Spláchnutí je umístěno v misce. Všechny díly jsou pak přišroubovány speciálními maticemi. Ujistěte se, že se postaráte o stabilitu-splachování by se nemělo pohybovat.

Posledním krokem, který zahrnuje instalaci toalety , je připojení k kanalizaci. U výše uvedeného modelu vložte excentrickou spojku z elastické pryže, ke které bude připojen vertikální výstup misky, přičemž označíte místa pro upevňovací šrouby. Šířka toaletní mísy by měla být přenesena na podlahu do řady šroubů, přišroubována šrouby a vložena expanzní kolíky, znovu namontována toaleta, tentokrát zkrácení šroubů koncovým klíčem tak, aby toaleta byla pevně upevněna. Na šrouby nasadíme zátky. Splachování se připojí k ventilu pomocí speciálních příslušenství pro kompaktní toaletu - v tomto případě flexibilní hadice.

Pro lepší efekt může být místo připojení misky k podlaze pokryto silikonem, který byl dříve použit k připojení vany a umyvadla.

Funkční koupelna není problém! Stačí, abyste správně provedli instalaci umyvadla a dalších instalatérských prvků pomocí tipů, které jsme připravili.

FAQ

Kde koupit koupelnové doplňky?

Nejlepší místo pro nákup koupelnového příslušenství je železářství. Můžete také prohledat Internetové aukce. V obou případech se ujistěte, že měříte vše předem.

Emilia Konieczny
Autor: Emilia Konieczny Specialista na výrobky na Instalguru

Nedávné Články