Jak se zbavit nepříjemného zápachu z umyvadla?

Krásně zařízený interiér, perfektně zvolené kování. Všechno vypadá perfektně a bylo by to, kdyby v domě nebyl zápach septiku. To je běžný problém, se kterým se potýkají jak majitelé bytů, tak majitelé domů. Platí tato situace i pro vás? Pokud ano, měli byste zkontrolovat, jak odstranit nepříjemný zápach z dřezu nebo umyvadla. Ukázalo se, že to není tak těžké, jak by se mohlo zdát.

Příčin nepříjemného zápachu z umyvadla nebo dřezu může být mnoho.
Příčin nepříjemného zápachu z umyvadla nebo dřezu může být mnoho.

Nepříjemný zápach z dřezu nebo umyvadla - odkud pochází?

Příčin nepříjemného zápachu z umyvadla nebo umyvadla může být mnoho. Za prvé, může to být nesprávné provedení instalace, špatné připojení odtoku umyvadla nebo výběr nesprávných nekvalitních produktů. Velmi často může být nepříjemný zápach z dřezu odstraněn vložením do správného sifonu s kovovým sítkem.

Mezi další důvody, které způsobují nepříjemný zápach z dřezu, jsou zmíněny příliš intenzivní používání instalace nebo naopak její dlouhodobé nepoužívání.

Častým jevem je také absence čištění umyvadla nebo umyvadla. To vede pouze k jednomu jevu a je to ucpaný dřez nebo umyvadlo.

Špatný zápach v koupelně může být ovlivněn a špatně provedená ventilační instalace je zcela jinou záležitostí. V závislosti na tom, v jaké oblasti je problém s nepříjemným zápachem ovlivněn - je nutné použít vhodná opatření.

Ucpaný dřez nebo odtok umyvadla - jaký je problém?

Umyvadlo je ústředním bodem každé koupelny. Velmi často se používá i několikrát denně - zvláště pokud v domě žije větší počet lidí. Nedostatek pravidelného čištění může velmi rychle vést k ucpání. To je zvláště důležité, pokud jsou nad umyvadlem prováděny činnosti, jako je holení vousů. V tomto případě mohou oholené vlasy proniknout dovnitř a ucpat odtok umyvadla.

Podobně vypadá otázka kuchyňského dřezu. Při vaření nebo mytí nádobí jsou vedlejším účinkem zbytky jídla. Nedostatek pravidelného čištění je velmi snadné mít ucpaný dřez a zápach septiku ve vašem domě. Takové situaci by se naopak každý raději vyhnul.

Jak se zbavit nepříjemného zápachu z umyvadla?

Z nepříjemného zápachu z umyvadla se bez problémů zbavíte použitím soli. V takovém případě byste měli do odtoku nalít 3-4 lžíce pravidelné soli a nechat ji asi půl hodiny. Poté bude nutné důkladně opláchnout. K tomu použijte studenou vodu.

Jedná se o nejčastěji používanou metodu, která funguje v době, kdy se uvnitř shromažďují zbytky způsobující zápach. Pokud jste si jisti, že instalatérské práce ve vašem domě byla provedena správně, je to způsob, jak se vyhnout zápachu-to je správná hygiena a zmíněná sůl.

Může se však ukázat, že problém byl velmi dlouho bagatelizován, protože došlo k ucpání potrubí a bude nutné je utěsnit.

Podívejte se na domácí způsoby, jak rozmrazit potrubí, je to dobrý způsob, jak ucpat umyvadlo

Pokud je ucpaný dřez spojen s ucpanými trubkami, můžete použít mimo jiné velmi jednoduchou metodu pomocí sody, octa a vroucí vody. Jak pracujete potrubí pomocí této metody?

Postup je velmi jednoduchý. Nalijte sklenici sódy na pečení do dřezu a nalijte ji vroucí vodou. Po 15 minutách nalijte další sklenici sódy na pečení a nalijte sklenici octa. Látka vytvořená v odtoku bude pěnit. Po dalších 15 minutách znovu nalijte horkou vodu. Ucpaný dřez v tomto případě nemá šanci-problém se rychle vyřeší. Soda a ocet pro trubky a umyvadla jsou metoda známá a šťastně používaná po mnoho let.

Jak odříznout umyvadlo jiným způsobem? Můžete použít základní položku, která by měla být v každém domě-tlačná. Najde uplatnění jak u dřezu, tak u dřezu. Jak tlačit dřez? Stačí připojit misku na místo, kde voda proudí do sifonu. Pokud se tlačí, musíte ho přesunout rukojetí. Vzniklý tlak dokáže nečistoty přemísťovat.

Chemické přípravky pro ucpané skořápky

Chemické přípravky na ucpané umyvadlo pokud domácí metody nefungují a stále máte ucpaný dřez - používejte chemikálie, které lze zakoupit v každém velkém obchodě. Tímto způsobem se zbavíte nejen nahromaděných nečistot, ale spolu s různými bakteriemi také zmizí nepříjemný, obtěžující zápach septiku z umyvadla.

Preventivní opatření-ucpaný dřez vás neohrozí

Jak domácí metody pro odmrazování trubek, tak i chemikálie v obchodě mohou být použity nejen v případě problému. Je vhodné je používat preventivně, čas od času-například jednou za měsíc. Tímto způsobem určitě snížíte pravděpodobnost ucpání umyvadla a nepříjemného zápachu z umyvadla.

Vzhledem k kuchyňskému dřezu - preventivním účinkem může být také příloha do vhodného čisticího sítka umístěného uvnitř. To zabraňuje tomu, aby se do systému dostaly větší nečistoty, které mohou ovlivnit ucpání umyvadla a potřebu následného čištění potrubí.

Co když nic nefunguje na ucpaném dřezu?

Může existovat situace, kdy použijete všechny výše uvedené způsoby, zvládnete ucpaný dřez a přesto se nezbavíte neustále se objevujícího nepříjemného zápachu. Co tedy dělat? Jak se zbavit nepříjemného zápachu z dřezu? S největší pravděpodobností v tomto případě bylo větrání kanalizace provedeno nesprávným způsobem. V takové situaci se voda vysává ze sifonů a ovlivňuje tak nepříjemný zápach v dřezu nebo dřezu.

Jedinou správnou cestou je požádat o radu odborníka a případně přestavět instalaci. Pak bude ošklivá vůně z umyvadla jednou provždy zničena.

Dobře navržená ventilace kanalizace ve vašem domě je problém, který vede k následné použitelnosti instalace. Změny v tomto ohledu během výstavby nejsou problémem. Jsou mnohem komplikovanější v okamžiku, kdy je budova již osídlena. Mohou také generovat dodatečné náklady. Samozřejmě, že budova s nesprávným ventilací kanalizace může být bez problémů osídlena, ale stojí za to zvážit, zda zápach septiku v domě dovolí.

FAQ

Jak vyčistit dřez?

K vyčištění dřezu použijte pečící sodu, ocet a vařící vodu. Po nalití vroucí vody a sodovky do odtoku nalijte další porci sodovky a přidejte ocet. A opláchněte je vodou vroucí

Magdalena Data-Urban
Autor: Magdalena Data-Urban Správce obsahu na Instalguru

Nedávné Články