Jak vyměnit těsnění v kohoutku? Rychlý způsob, jak dostat kapající kohoutek

Z kohoutku v kuchyni nebo v koupelně každé 3 sekundy spadne kapka vody, která vám působí na nervy? Kapající kohoutek vás nenechá v klidu spát? Je čas s tím něco udělat! Kapající kohoutek není jen nepříjemné zvuky. Tato porucha může vést k problémům s použitím armatury a v nejhorším případě může vést k závažným poruchám nebo ke zvýšení průtoku vody.

Efektivní kohoutek umožňuje pohodlné používání kuchyně a koupelny.
Efektivní kohoutek umožňuje pohodlné používání kuchyně a koupelny.

Tekutý kohoutek - příčiny

Velmi často je problém s netěsností kohoutku způsoben správným fungováním hlavy nebo netěsnostmi na hubici. Nejsou to příliš vážné situace, kvůli kterým lze opravu jeřábu provádět sami.

Efektivní kohoutek umožňuje pohodlné používání kuchyně a koupelny. Bez něj se každodenní práce na sběru vody někdy stávají naprosto nemožnými. Co když kohoutek uniká a zabraňuje použití vody? Selhání jeřábu neznamená nutnost jeho výměny za novou. S náhradními díly bude oprava rychlá a snadná a zařízení bude sloužit jako jeho práce po mnoho let.

Výměna hlavy v baterii - můžete to udělat sami!

Děravá baterie velmi často vyžaduje akci, která je náhradou hlavy v kohoutku. Tento úkol nepatří k velmi náročným, je však nutné použít správné nástroje-jde mimo jiné o šestihranný klíč.

Prvním krokem je uzavření přívodu vody. Poté je nutné demontovat držák baterie. Pod tímto prvkem je zásuvka - můžete ji odšroubovat rukou. Dalším krokem je odšroubovat matici, která podporuje hlavu. V tomto okamžiku můžete vyměnit již samotnou hlavu za novou.

Může se stát, že výměna hlavy baterie nebude vůbec nutná. Pokud ve fázi demontáže kohoutku zjistíte, že matice, která drží hlavu, byla nepřesná, problém vyřešíte jednoduše utažením.

Proč byste měli vyměnit těsnění, které ztratilo své vlastnosti?

Tekutý kohoutek může mít mnoho důvodů. Nejčastější příčinou poruchy, zejména u zařízení staršího typu, je však opotřebení těsnění. Takže odstranění problému kapajícího kohoutku velmi často zahrnuje výměnu prvku, který při použití ztratil své vlastnosti.

Gumové prvky ovlivňují těsnost potrubí, ale po chvíli se rozpadají a ztrácejí těsnost. Jedná se o výrobky s určitou dobou použitelnosti, zejména při velkém provozu. V takové situaci lze problém s netěsným jeřábem vyřešit sami. Výměna těsnění v kohoutku je jen pár minut práce a stojí několik zlatých. Nicméně stojí za to získat základní znalosti v tomto ohledu, aby tato akce proběhla hladce a bez problémů.

Co je výměna těsnění za novou?

Výměna těsnění v kuchyňské baterii nebo vanu je vždy prováděna stejným způsobem. Je třeba použít malý prvek, který je o-kroužek. Před montáží je však nutné určit tloušťku a velikost. Záleží na těchto parametrech, zda bude nová část dokonale osazena, a proto bude jeřáb správně fungovat.

Jaké těsnění se nejčastěji používají v jeřábech?

Nejčastěji používaným a zároveň nejlepším řešením je použití silikonových nebo pryžových těsnění. Mějte na paměti, že tyto prvky budou mít trvalý kontakt s vodou, takže musí mít vysoké imunitní vlastnosti.

Plasty, jako je silikon nebo pryž, nereagují na vlhkost, nepodléhají korozi a intarzaci, nejsou náchylné k deformaci, zlomení a trhlinám. Dokonale snášejí jak vysoké, tak nízké teploty.

Výměna těsnění v kohoutku-jaké nástroje byste měli používat?

Výměna těsnění v kohoutku je akce, která se děje rychle a efektivně. Nevyžaduje použití specializovaných nástrojů. Netěsnící kohoutek lze v tomto případě opravit sami bez pomoci odborníka.

Nepostradatelné v tomto případě budou:

  • šroubovák,
  • plochý klíč 19,
  • stavitelný klíč,
  • kombinované kleště,
  • sada těsnění.

Jak vyměnit těsnění v kohoutku? Univerzální instruktáž

Nejčastější příčinou poruch je poškození součástí umístěných na hlavě. Oprava bude vyžadovat výměnu těsnění v kohoutku. Tento proces není složitý. Navíc to může být provedeno nezávisle bez pomoci odborníka.

Pokud by vás zajímalo, jak vyměnit těsnění v kohoutku-připravili jsme pro vás univerzální návod, který můžete použít, pokud sentimentální jeřáb je výzvou, která vás nutí spát z vašich století.

  • Nejprve vyjměte zástrčku umístěnou na regulačním ventilu. Zátky jsou nejčastěji červené a modré barvy. Pro jejich demontáž je nejlepší použít šroubovák, který může být součástí.
  • Dalším krokem je odšroubovat a demontovat celou baterii. Tato akce může být provedena ručně bez použití jakýchkoli nástrojů.
  • Dalším krokem je vyšroubovat ventil ze zásuvky-k tomu se používá klíč o velikosti 19 nebo rozvodový klíč. To umožňuje plný přístup k celé zásuvce, abyste mohli zkontrolovat stav těsnění kohoutku. Pokud je výrobek silně opotřebovaný nebo poškozený, měli byste jej vyměnit. Chcete-li to provést, musíte vyšroubovat upevňovací šroub, odstranit starý kroužek a nasadit nový. Který model se v tomto případě hodí? Ideální je silikonové těsnění hlavy houby v bílé barvě nebo těsnění pro černou baterii.

Oprava kuchyňské baterie s kohoutkem

Řešení problémů s unikajícím kuchyňským mixérem pomocí mixéru vypadá podobně jako standardní baterie. Rozdíl je hlavně ve stavebnictví, což však skutečně ovlivňuje úsporu času.

Než začnete vyměňovat těsnění v kohoutku, ujistěte se, že potrubí nemá tlakovou vodu. K tomu je nutné uzavřít centrální ventil pro teplou a studenou vodu. Dalším krokem je vypláchnutí zbytků kapaliny v baterii. Nejjednodušší způsob je nechat kohoutek odšroubovat, dokud z něj nevyteče veškerá prosakující voda.

Kde by měla začít výměna těsnění v kohoutku? Za prvé, pomocí šroubováku je nutné odstranit maskovací zátku umístěnou na povrchu rukojeti. U dvou ventilových baterií znamenají mříže studenou a teplou vodu. Je však třeba poznamenat, že směšovač je charakterizován skutečností, že zástrčka je pouze jedna.

Poté odšroubujte šroub umístěný ve středu kohoutku a proveďte tuto akci otočením klíče 19 nebo posuvného klíče proti směru hodinových ručiček. V některých případech není nutná výměna těsnění v kohoutku. Příčinou selhání může být pouze špatně utažená angina pectoris, takže je nutné tuto akci opravit. Pokud baterie pokračuje v úniku, vyměňte těsnění.

Demontujte těsnění umístěné na základně škrticí klapky, poté nasaďte nové a důkladně zašroubujte celé uspořádání. Měli byste si uvědomit, že nové těsnění má stejnou velikost a tloušťku jako předchozí. V opačném případě zařízení nebude fungovat správně.

Výměna těsnění v kohoutku umožňuje další čištění prvků, jako je sítko, provzdušňovač nebo výtok. Stojí za to využít této příležitosti a provést generální regeneraci celého kohoutku.

Vytékající kohoutek u výtoku - jak se s ním vyrovnat?

Problém s netěsným jeřábem může souviset i se samotným nosem. V tomto případě opravy také běží velmi hladce a nepatří k náročným úkolům, které byste sami nezvládli. Odšroubujte montážní šrouby a pomalu vyjměte výtok, abyste nepoškodili umyvadlo nebo umyvadlo. Staré těsnění by pak mělo být odstraněno. Na její místo je třeba vložit nový prvek. Pokud je tento úkol proveden správně-zajistěte hubici jako předtím a utáhněte šroub tak, aby se baterie neklouzala do strany.

Zajímalo by mě, který produkt bude v tomto případě nejlepší? V tomto případě je ideální těsnicí kroužek Nálevkou z gumy, která je standardně vyráběna ve dvou velikostech: 1/2”, 16 mm, 12 mm nebo 3/4”, 18 mm, 14 mm.

Kolik stojí výměna těsnění v kohoutku?

Velmi často kromě otázky: jak nahradit těsnění v kohoutku, existuje také druhý aspekt - ceny. Náklady na výměnu těsnění v kohoutku není velký náklad. Je to jen pár zlatých.

Jak silikonové, tak gumové vodovodní podložky Vyrobené z vláken stojí méně než dvě zlaté. Nízká cena těchto komponent vám umožňuje koupit více kroužků, takže můžete zásobovat produkty různých průměrů a tloušťek, což usnadňuje instalaci těsnění na baterii.

FAQ

Jak opravit netěsnící kohoutek?

Chcete-li opravit netěsnou baterii, musíte nejprve zjistit příčinu poruchy-tato, naopak, může mít jiný podklad. Nejčastěji je problémem rozbité těsnění, které lze během několika minut vyměnit sami - podle univerzálních pokynů dostupných v síti. Někdy se však stane, že porucha je větší - pak je nutné vyhledat pomoc odborníka.

Maksymilian Ignacyk
Autor: Maksymilian Ignacyk Specialista na prodej a marketing v obchodě Instalguru

Nedávné Články