Moderní kuchyně - která armatura bude pro ni ideální?

Plánujete dokončit svůj domov? Nemáte představu o uspořádání kuchyně? V posledních letech se stále více lidí sází na moderní kuchyně, které se na jedné straně vyznačují minimalistickým stylem, a další - jsou bohaté na velmi zajímavé přírůstky. Uspořádání kuchyně se může zcela lišit - i při použití podobných produktů. Co je nezbytnou položkou, kterou používá každá moderní kuchyně? Především baterie.

Dnes na trhu najdete obrovský výběr různých kuchyňských kohoutků.
Dnes na trhu najdete obrovský výběr různých kuchyňských kohoutků.

Kuchyňské vybavení - na co dávat pozor při výběru?

Dnes na trhu najdete obrovský výběr různých kuchyňských kohoutků. Liší se od sebe velikostí, závitem, funkcemi, ale především vzhledem. Mějte na paměti, že kromě základních funkcí hraje kuchyňské vybavení také obrovskou roli v dekoraci místnosti. Moderní kuchyně jsou vybaveny bateriemi, které jsou ideální pro interiér a individuální potřeby uživatele. Při výběru kuchyňských doplňků stojí za to předem zjistit, které z nich jsou v současné době nejmódnější.

Moderní kuchyňské vybavení - věnujte pozornost způsobu montáže

Moderní kuchyně sází výhradně na neobvyklé druhy kohoutků? Ne nutně! Lze si všimnout, že klasické kuchyňské vybavení stále ochotně volí mnoho lidí. Najde uplatnění, zvláště pokud zvolíte určitý aranžérský styl-například retro. V tomto případě máte dvě možnosti. Jedním z nich je nástěnná kuchyňská baterie, druhým kuchyňská baterie. Co je typické pro takové kuchyňské vybavení a jak se používá moderní kuchyně?

Nástěnná kuchyňská baterie

Nástěnné kohouty jsou navrženy tak, aby byly instalovány v vodovodním systému, kde byly nad umyvadlem vytaženy vodovodní potrubí. Tento typ baterie lze obvykle nalézt v tradiční verzi se dvěma rameny. V poslední době se velmi módní se staly jeřáby ze skupiny Symetric s rukojetí ve tvaru písmene X. u tohoto typu doplněk do kuchyně jsou vhodné pouze, jedná-li se o klasických interiérů? Nástěnný Model baterie umožňuje zachovat klasickou eleganci a přináší náznak modernosti. Nástěnné kování vypadá nejlépe v interiérech s tradičním dekorem. Moderní kuchyně, které jsou navrženy v retro stylu, ji však rádi používají, kde můžete použít baterie ve stylu 30. let.

Kuchyňská baterie

Stojaté baterie, nazývané také bouře, jsou navrženy tak, aby byly instalovány do vodovodního systému, který prochází pod úrovní hygieny. Klasickým modelem této skupiny jsou jednočlánkové baterie. Jak je mohou moderní kuchyně využít? Ideální pro uspořádání, například na kuchyňských ostrovech nebo v umyvadlech umístěných u okna.

Jak vyzdobit kuchyň? Výběr výlevky pro kuchyňský mixér

Moderní kuchyně by měla být především funkční. Tuto skutečnost lze vyřešit mimo jiné kuchyňským kohoutem, nebo spíše jeho hubicí. Standardní pevné prvky jsou po určitou dobu vybírány méně a méně často. Oproti tomu získávají nezvyklé dosavadní přírůstky do kuchyně.

Na co se zaměřit při výběru kuchyňského vybavení v tomto ohledu? Výrobci zdůrazňují, že nejlepší hubice je ta, která je ideální pro individuální potřeby uživatele. Správně vybraný produkt učiní každodenní činnost mnohem jednodušší a pohodlnější. Mezi modely na trhu vynikají baterie s výsuvnou, ohebnou a otočnou hubicí.

Jeřáb s výsuvnou hubicí

Moderní kuchyně již několik sezón sází na zajímavý výběr kuchyňských kohoutků. Jedním z nich je skládací jeřáb pod oknem s výsuvnou hubicí. Jedná se o extrémně funkční kuchyňské vybavení. Tento model najde uplatnění jak u jednokomorových, tak u dvoukomorových umyvadel.

Velký výtok umožňuje naplnit vodou každý, dokonce i velmi hluboké pánve, dostat se na každé přestávce ve dřezu, například při jeho čištění, důkladné umytí produktů, plnění vodou kbelíky a kuchyňské nádobí, bez nutnosti jejich uvedením do dřezu. Většina kohoutků s výsuvnou hubicí je vybavena funkcí změny vodního paprsku. Může být soustředěný nebo rozptýlený. Navíc moderní kuchyňské vybavení tohoto typu může mít funkci úspory vody a namontované provzdušňovače.

Kuchyňská baterie s ohebnou hubicí

Stejně jako výsuvná výlevka, Flex armatury umožňují pohodlné vedení toku kdekoli v umyvadle,stejně jako plnění vysokých nádob. Kromě funkčnosti, která je nejdůležitějším aspektem v kuchyni, však kohoutky s ohebnou hubicí překvapí svým neobvyklým vzhledem.

Flexibilní hubice se často provádějí v neobvyklých barvách. To je ideální nabídka, pokud jde o moderní kuchyně. K dispozici jsou také modely v klasických neutrálních barvách: černé a bílé, díky kterým kuchyně získá třídy a elegance. Největší výhodou těchto hubiček je však možnost dát jim tvar odpovídající individuální chuti. Zařízení jsou dostatečně flexibilní, abyste mohli vytvořit svůj vlastní jedinečný tvar.

Kuchyňská baterie - s pevnou nebo pohyblivou hubicí?

Kohouty s pevnou hubicí jsou nejzákladnějšími přírůstky do kuchyně. Mají klasický, jednoduchý vzhled. Jejich funkčnost je však mnohem nižší než u kohoutků s výsuvnou hubicí nebo ohebných jeřábů. Řešením “mezi” může být kuchyňská baterie s pohyblivou hubicí. Výhodou v tomto případě může být nízká pořizovací cena nejjednodušších modelů. Nicméně, pokud jde o moderní kuchyně-jsou používány poměrně zřídka.

Moderní kuchyně - správná kvalita sestavení a dokončení baterie je základem

Kuchyňská baterie je prvek armatury, který je ve většině případů na viditelném místě, takže stojí za to vybrat takovou baterii, která potěší oko a doplní výzdobu kuchyně.

Na trhu existuje mnoho baterií vyrobených z různých materiálů. Jednou z nejoblíbenějších, které moderní kuchyně používají, je mosaz. Tento materiál nepodléhá korozi, je odolný vůči mechanickému poškození, chemikáliím a usazeninám vodního kamene. Kromě vysokých imunitních vlastností mají mosazné kohouty elegantní a bezchybný vzhled pro nadcházející roky.

Na trhu jsou také velmi zajímavé náhrady vybavené díly z plastu. Nejsou vždy tak okouzlující jako mosazné sady. Vyznačují se poměrně dobrou pevností a každá moderní kuchyně bude s jejich použitím prezentována velmi zajímavě

Ve většině případů byly kohouty pokryty vrstvou Chromu, což jim dává elegantní styl a poskytuje dodatečnou ochranu. Takto vyrobená baterie se hodí k jakémukoli dekoru místnosti. I když zjistíte, že moderní kuchyně vás nudí a změníte styl-vejde se do nového interiéru.

Moderní kuchyně - co když ne chrom?

Alternativou k blikajícím chromovým bateriím jsou kohouty různých barev. Díky nim si je můžete ještě lépe vybrat například k barvě nábytku, stěn nebo zbytku kování tohoto typu.

V poslední době se velmi módní zařízení kuchyně černé barvy, která je ideální pro moderní kuchyně a industriální styl. Černé kuchyňské doplňky jsou velmi všestranné, takže mohou být použity ve většině místností. Na druhou stranu jemná bílá baterie je ideální v interiéru zařízeném ve skandinávském nebo anglickém stylu.

Kuchyňské vybavení - sázka na technologie

Při výběru baterie je třeba zvážit, jak bude použita. Na trhu jsou tradiční jednopodlažní, dvoukřídlé baterie, stejně jako inovativní a praktická řešení. Mezi poslední patří bezkontaktní baterie. Tento model je skutečným průlomem, pokud jde o kuchyňské vybavení. Spouští se infračerveným snímačem v okamžiku přiblížení ruky nebo nádoby. Hlavní výhodou tohoto jeřábu jsou vysoká úroveň hygieny, vysoká úspora vody, tepelná dezinfekce, jednoduchá a rychlá instalace a moderní design. Bezkontaktní armatura je ideální nabídkou pro ty, kteří oceňují kombinaci vynikající funkčnosti s moderním designem. Moderní kuchyně takové řešení využívají stále častěji.

Doplňky do kuchyně - funkčnost především

Většina moderních baterií je vybavena speciálními vodními filtry, které ji čistí od toxinů a bakterií. To je absolutní základ, který moderní kuchyně berou v úvahu. Baterie s filtrem se doporučuje pro ty, kteří ocení zejména bezpečnost a hygienu.

Dalším velmi užitečným prvkem, který může mít kuchyňská baterie, je ohřívač vody. S tímto zařízením se již nemusíte starat o přítomnost horké vody v kohoutku.

Moderní kuchyně kombinují funkčnost a estetiku provedení. Moderní technologie, které kuchyňské vybavení disponuje, ovlivňují úsporu spotřeby vody. Z tohoto důvodu stojí za to sledovat publikované odborníky inspirace-díky nim bude kuchyně ideální.

FAQ

Magdalena Data-Urban
Autor: Magdalena Data-Urban Správce obsahu na Instalguru

Nedávné Články