Proč dát bidet do koupelny a jak ho namontovat?

Zařízení koupelny a toalety je obrovský problém. Moderní uspořádání by mělo kombinovat funkčnost a estetiku dohromady. V současné době na trhu existuje řada řešení, která zvyšují komfort používání hygienických prostor a zároveň plní dekorativní funkci. K takovým přístrojům patří bidet. Použití moderních armatur výrazně zlepšuje úroveň osobní hygieny, takže tyto prvky získávají stále větší popularitu.

Nejoblíbenější je bidet stojící.
Nejoblíbenější je bidet stojící.

Co je bidet? Proč je to užitečné v koupelně?

Bidet je prvek sanitární armatury z keramiky, který se používá k mytí po použití toalety. S jeho pomocí můžete umýt intimní oblast v sedící poloze bez použití vany nebo sprchy.

Bidet umožňuje snadnou a rychlou péči o osobní hygienu. Toto řešení je také ideální nabídkou pro seniory s omezenou pohyblivostí, těhotné ženy a lidi, kteří trpí jakékoliv záněty intimních míst. Bidet se stále více stává standardním vybavením každé moderní koupelny. To vám umožní udržet maximální čistotu, aniž byste se museli několikrát denně koupat, což je velmi pohodlné.

Svým vzhledem připomíná toaletu nebo umyvadlo. Nejoblíbenější je bidet. To však není jediná možnost. Na trhu jsou také zavěšené armatury, které získávají stále větší popularitu. Zařízení funguje stejně jako umyvadlo.

Bidet je spojen s instalatérstvím a kanalizací stejně jako všechny umyvadla.

Stojící i zavěšený bidet se mohou od sebe lišit:

  • rozměry,
  • formou,
  • styl dokončení.

Z jakých prvků se skládá bidet?

Ve standardním vybavení je bidet, který chrání místnost před záplavami. Bidetová baterie, která je instalována tam, by měla být vybavena: vypouštěcí speciální, mírně posunutou formou, pohyblivou hubicí, která umožňuje nastavit směr vodního paprsku.

Bidet může být vybaven elegantním chromovaným sifonem, který přidá jakýkoli interiér třídy. A pokud se staráte o úsporu vody při používání tohoto zařízení - měli byste se rozhodnout pro instalaci bidet provzdušňovač.

Jak používat bidet? Je to těžké?

Použití bidetu je velmi jednoduché - mladý i starší člověk to zvládne bez problémů. Na něm můžete sedět jak zepředu, tak zády k bidetu. Pohodlnější je varianta první. To umožňuje pohodlně regulovat tok vody a teplotu.

Kde v koupelně nainstalovat bidet?

V závislosti na tom, zda si vyberete stojící nebo závěsný bidet, můžete jej nainstalovat na podlahu nebo na stěnu. Při výběru místa instalace je však nejdůležitější udržet dostatečnou vzdálenost od ostatních sanitárních zařízení. Proč? Hlavním důvodem je poloha, kterou užíváte při používání tohoto zařízení. Správné umístění výztuže má obrovský vliv na funkčnost a komfort používání kanalizace.

Minimální vzdálenost mezi záchodovou mísou a bidetem by tedy měla být kolem 30 cm. u umyvadla je také nutné dodržet mezeru alespoň 30 cm.

Pokud je bidet umístěn u stěny, doporučuje se ho umístit přibližně ve vzdálenosti 30-40 cm od něj. Je také velmi důležité zachovat dostatečný prostor před bidetem. Pro bezplatné použití bidetu stojí za to nechat před ním asi 60 cm volného místa.

Jak namontovat bidet? Je to těžký úkol?

Instalace bidetu vypadá přesně jako instalace jiných instalatérů v koupelně a na toaletě a navíc jde rychle a efektivně.

Stojící i závěsný bidet by měl být napojen na studenou a horkou vodu. Nezáleží ani na provedení kanalizačního přístupu. Závěsné mísy jsou připevněny ke stěně speciálními šrouby nebo skrytými splachovacími regály. V případě stojaté výztuže je nutné pro její instalaci na podlahu použít nerezové šrouby, díky kterým bude konstrukce odolná a odolná proti vlhkosti nebo vodě.

Po instalaci keramiky pokračujte v montáži sifonu a baterií. Bez těchto prvků bidet nebude fungovat správně. Kohoutek musí být připojen k systému studené a horké vody pomocí připojovacích hadic.

Kolik stojí bidet?

Náklady na bidet se pohybuje v závislosti na zvoleném modelu, jeho velikosti, dostupných funkcí, výrobce, nebo dokonce barvy.

Klasické bílé malé modely jsou k dispozici za standardní ceny. Pokud se však staráte o větší vybavení, jiný tvar, například mírně čtvercový nebo černý - musíte počítat s většími náklady na Bidet.

Je Bidet v malé koupelně dobrý nápad?

Bidet, v malé koupelně, je to dobrý nápad - za předpokladu, že je dobře naplánované a budete odpovídat vhodný model v souladu s volnou pro zónování prostor.

To, na co byste měli věnovat pozornost, je především výše uvedená vzdálenost od ostatních prvků koupelnové keramiky - minimálně 30 cm navíc samotná velikost tohoto prvku by neměla být příliš velká. Naštěstí výrobci v posledních letech velmi přizpůsobili své nabídky poptávce na trhu. Takže nákup malého bidetu, který je ideální pro malé koupelny, v dnešní době nezpůsobuje žádné zvláštní problémy.

Jaké vybavení může bidet nahradit?

Po analýze všech informací jste zjistili, že bohužel nemáte dostatek prostoru pro výběr bidetu? To neznamená, že takové řešení nemůžete použít. Výbornou volbou v tomto případě mohou být speciální čisticí sedačky na WC, na kterých je instalována moderní bidetová baterie sloužící k mytí. Jsou instalovány přímo na toaletní sedátko. Moderní modely jsou vybaveny mimo jiné systémem vytápění a sušení. Je to něco pro opravdové fanoušky špičkových technologií.

Ale mějte na paměti, že taková deska s funkcí bidetu je mnohem větší výdaje.

Při rozhodování o bidetu si můžete zajistit každodenní pohodlí a zvýšit péči o hygienu, která se dlouhodobě promítá i do zdravotního hlediska. Proto stojí za to zvážit instalaci tohoto typu koupelnového vybavení.

FAQ

Bidet - co to je?

Bidet je jedním z prvků koupelnového vybavení. Používá se k vyplachování po použití toalety předem, takže je vyloučena potřeba toaletního papíru. Umožňuje snadnou a rychlou péči o osobní hygienu.

Bidet - jak používat toto zařízení?

Použití bidetu není obtížné - ve svém vzhledu je zařízení blízko toalety. Stačí se posadit - vpředu nebo vzadu a spustit tok vody.

Jak namontovat bidet?

Instalace bidetu připomíná upevnění toalety. Hodně však v tomto ohledu závisí na zvoleném modelu - stojícím nebo zavěšeném. Pokyny jsou obvykle připojeny výrobcem při nákupu zařízení. Část lidí se rozhodne, že montáž bidetu a dalších prvků sanitární armatury provádí odborník.

Mateusz Knapik
Autor: Mateusz Knapik Specialista na prodej a zákaznickou podporu na Instalguru

Nedávné Články