Stojí za to investovat do moderní sprchy bez palety?

Sprchový kout je vybavení každé moderní a funkční koupelny. V současné době na trhu vedle tradičních řešení, které poskytují montáž zápachové uzávěrky, se objevily a více inovativní sprchové kouty, které výrazně zvyšují estetiku a dekoraci místnosti. Absolutním hitem této sezóny je sprcha bez palety, která je stále více žádaná. Jaké výhody má takové řešení?

Sprcha bez palety je také často označována jako lineární sprcha.
Sprcha bez palety je také často označována jako lineární sprcha.

Sprcha bez palety je ideálním řešením pro malé koupelny

Mnoho lidí říká, že sprcha bez palety vytváří dojem prostorovosti, což je velmi důležité, zejména v malých koupelnách. Toho si lze všimnout zejména tam, kde se místo standardní kabiny volí takzvané vycházkové řešení.

Odborníci na dohodu však zdůrazňují, že nejde o dojem, ale o konstatovanou skutečnost. Sprchový kout bez palety obvykle zabírá méně místa a je tak velkým omezením.

Sprcha bez palety je také často označována jako lineární sprcha. Tento název pochází z použitého odtokového řešení. Zde se používají lineární dehydratace.

Co je lineární odtok?

Lineární odtok, nazývaný také lineární odvodnění, je takzvané sprchové koryto, které bylo provedeno jako odtoková lišta. To je pokračování standardního bodového odtoku, což je mřížka odpadních vod. Tento typ odvodnění může být instalován ve středu kabiny, u stěny nebo kdekoli jinde-v tomto případě neexistují žádná velká omezení.

Sprcha s tímto typem odtok vytváří mnoho příležitostí, pokud jde o design interiéru, protože to zabírá málo místa, a jeho umístění závisí na individuálním vkusu uživatele. Kromě toho si můžete vybrat klasické lineární odvodnění s jednoduchým vzorem nebo moderní lineární odvodnění zdobené individuálními drážkami.

Je sprchový kout bez palety bezpečným řešením koupelny?

Sprcha bez palet je velmi praktické řešení a především naprosto bezpečné pro koupelnu, takže se nemusíte zamýšlet nad vhodností jeho použití, protože se obáváte záplavy.

Při výběru řešení, které je sprchovým koutem bez palety, je však nutné použít vhodné hydroizolační materiály a použít vhodnou maltu pro obklady. Díky tomu je lineární odtoková sprcha zcela bezpečná pro pokoj.

V současné době je na trhu k dispozici kombinované těsnění a spárovací hmoty se zvýšenými parametry, díky nimž bude sprchový kout bezpečný pro nadcházející roky. Kromě základní ochrany proti odtoku nabízejí výrobci drážek těsnicí materiály, které jsou součástí dodávky spolu se vypouštěcím potrubím. Nejčastěji se jedná o těsnicí film, přírubu a těsnění. V případě možného selhání systému lze hydroizolační materiály zakoupit také samostatně.

Kolik stojí sprcha bez palety?

Náklady na sprchování bez sprchové vaničky jsou součtem jeho specifik, způsobu výroby a mnoha dalších faktorů. Náklady na takovou instalaci se skládají z nákladů na lineární odvodnění, kabinu nebo sprchové dveře, sprchový panel a pracovní sílu.

Náklady na zařízení závisí na výrobci a na tom, z jakých materiálů bylo vyrobeno. Cenu práce určuje odborník individuálně a liší se podle regionu.

Sprchový kout bez palety - levnější než klasická koupelna?

Sprchové kouty bez palet jsou veřejně dostupné v nabídkách mnoha společností. Nedostatek sprchové vaničky však neznamená, že náklady na vytvoření sprchového prostoru ve vašem domě nebo bytě budou nižší. Jednou z možností, kterou si můžete vybrat při nákupu sprchy, jsou plné sprchy vybavené stěnami z tvrzeného skla. Byly pokryty povlakem easy clean, který usnadňuje čištění kabiny a zabraňuje tvorbě vodního kamene.

Cena těchto stěn se liší. Stejně tak je zastoupena cena sprchových dveří.

Další možností je koupit kabinu typu walk in, která byla vybavena pouze jednou nebo dvěma stěnami. Tento typ sprchy závisí na výrobci, výrobním materiálu a modelu. Obecně platí, že s rostoucí cenou se také zvyšuje komfort používání a estetika sprchy.

Jaké výhody má sprcha bez palety?

Sprcha bez palety má mnoho výhod, takže toto řešení se stále častěji objevuje v koupelnových místnostech.

Proč zvolit Sprchové kouty bez palety? Přednostní:

  • budou zabírají mnohem méně místa, díky čemuž se rozšiřují možnosti při zařizování ubytování, používají jakékoliv zákoutí typu výklenky nebo rohové zóny koupelny, že v případě klasických kabin nemožné,
  • jsou výborné samy o sobě představují-proto jsou perfektní volbou pro lidi, kteří ocení moderní a nevšední estetiku, omezují nebezpečné situace - při vstupu do nich žádné peřeje, které by se mohly stát příčinou nehody,
  • jsou poměrně snadno instalovatelné-s některými základními dovednostmi se můžete pokusit nainstalovat sami bez pomoci odborníka.

Funkční sprcha bez palety - investujte do vybavení

Dobře prezentovaná lineární sprcha není jen absence sprchové vaničky nebo výběr správného materiálu, ze kterého byla kabina vyrobena. Velký význam v tomto případě má také další vybavení, které přitahuje mnohem větší pozornost než standard.

Absolutním základem jsou v tomto případě kvalitní sprchové panely. V takovém případě můžete vsadit na klasickou sprchovou soupravu s termostatickou baterií, která je univerzální a bude fungovat stejně. Zajímavou variantou však může být moderní panel s termostatem s odolnou konstrukcí a neobvyklým vzhledem. První nabídka bude samozřejmě spojena s nižšími náklady.

Nechcete platit za sprchu? Vsaďte na klasickou pláštěnku, která bude vypadat elegantně a stojí jen pár desítek korun.

Sprchový kout bez palet vypadá elegantně, je ideální pro téměř jakoukoliv koupelnu a především je velmi praktický. To je to, co určuje, že z roku na rok se sprcha bez palety objevuje ve stále více domech a bytech.

FAQ

Sprcha bez palety - jaké velikosti může mít?

Sprchový kout bez palety může mít libovolnou velikost - podle vašeho koupelnového designu. Je ideální pro lidi, kteří oceňují neobvyklé vybavení nebo potřebují individuální velikost sprchy, například kvůli příliš malé ploše místnosti. Je to také dobrá volba pro lidi s velkým prostorem, kteří sní o pohodlných lázních bez omezení.

Maksymilian Ignacyk
Autor: Maksymilian Ignacyk Specialista na prodej a marketing v obchodě Instalguru

Nedávné Články