Jak skrýt potrubí a montážní prvky v domě nebo bytě? Trendy interiérového designu 2020

Kabely trčící ze stropu? Trubky, které se úplně nehodí do interiéru? Sen o vlastních čtyřech rozích z krásného spánku se může změnit v noční můru. Takhle sis to nepředstavoval? Klidně - vše se může vrátit do pořádku - za předpokladu, že provedete několik nezbytných kroků. Jedním z nich je instalace vodovodních potrubí a potrubí, které narušují design interiéru. Podívejte se na 5 osvědčených způsobů maskování trubek, které jsou jednoduché, rychlé a soběstačné.

Jak zakrýt vystavené trubky, aby byl váš interiér dokonalý? Existují pro to dvě dobrá řešení.
Jak zakrýt vystavené trubky, aby byl váš interiér dokonalý? Existují pro to dvě dobrá řešení.

Instalace sádrokartonu - rychlé a snadné maskování trubek

Sádrová lepenka není nic jiného než konstrukce, díky níž lze skrýt všechny prvky, které jsou málo estetické a narušují celistvost interiéru. Tento typ maskování trubek nebo jiných potrubí je nejoblíbenější metodou v současné době. A co víc, můžete to udělat sami. Konstrukce gk nezabírá příliš mnoho místa, může být použita v téměř jakémkoli interiéru. Jeho největším plusem je zajištění rychlého přístupu k důležitým komponentům instalace, například v době poruchy.

Maskování potrubí, které používá sádrokarton, může být provedeno různými způsoby. Záleží, jaká instalace se použije.

  • Maskování trubek ústředního topení spočívá v úplné zástavbě potrubí sádrokartonem. Tímto způsobem můžete skrýt jak dráty, které jdou vodorovně, tak vertikálně.
  • Při maskování plynových trubek je nutné ponechat příslušné revizní otvory v kamnech. Ze sádrokartonu lze také vytvořit něco jako zavěšenou skříň, která usnadní přístup k instalaci v případě poruchy.

Stavební sádrokarton je především řada možností, díky nimž interiér získá další vizuální vlastnosti. Do ní lze instalovat například dekorativní světlo, které dokonale ukáže detaily, které jsou v okolí. Takové maskování trubek také umožňuje položit dlaždice nebo použít jiné dekorativní prvky na výsledném povrchu.

Nezapomeňte, že vytvořená konstrukce gk bude vypadat dobře, pokud se postaráte o její odpovídající povrch. Jakékoli vzniklé praskliny nebo nerovnosti mohou být odstraněny speciálními prostředky, jako je akrylový tmel na sádrokarton. Jak instalace sádrokartonu, tak tmel GK jsou jednoduché a rychlé akce, které každý zvládne bez větších problémů - takže se při výběru této metody nemusíte starat o nic.

Pokud jste zvědaví, jak skrýt trubky v malé koupelně-v tomto případě se hodí sádrokarton. Je však třeba si uvědomit, že interiéry s vysokou vlhkostí vyžadují použití speciálních desek GC s vodoodpudivými vlastnostmi. Určitě budou odolnější a méně vystaveny škodlivým faktorům.

Maskování trubek s barvou

Potřebujete rychlý způsob, jak maskovat potrubí? Mnohem levnější a méně invazivní alternativou než samotná stavba trubek je jejich barvení barvou stěn. Nejlepší je to udělat při dokončování nebo opravě místnosti. Ve skutečnosti však tento typ maskování trubek může být proveden kdykoli. Jediné, co byste v tomto případě měli mít na paměti, je volba přesně stejné barvy, jakou byly namalovány Ostatní části interiéru. Díky této metodě se potrubí dokonale vejde do povrchu stěny a bude téměř neviditelné.

Maskování trubek pomocí dekorativních prvků

Nemáte možnost vytvořit sádrokartonovou konstrukci a maskování trubek barvou vás nepřesvědčí. Dobrým nápadem v tomto případě může být obvyklé zakrytí trubek. To je nejlepší řešení pro montážní kabely, které jsou v těsné blízkosti oken. Pak stačí šikovně uspořádat římsu a vybrat vhodnou záclonu nebo záclonu. Tento typ maskování trubek je zcela neinvazivní v konstrukci budovy a funguje skvěle.

Instalace potrubí pod stropem a maskování trubek u podlahy je jednodušší, než si myslíte

Nejjednodušší způsob, pokud jde o maskování trubek umístěných pod stropem nebo na podlaze, je pokrýt je hardwarovými prvky. V prvním případě jsou všechny druhy vysokých skříní, které jsou vyrobeny na zakázku, nebo správně dimenzované regály.

Pro pokrytí nežádoucích prvků, kteří jdou po povrchu podlahy, ideální je široká pohovka, která se nachází po celé délce stěny. To je způsob, který si může dovolit každý - aniž by musel provádět opravy.

Prefabrikované instalace potrubí

Menší potrubí, stejně jako všechny vodiče, jako jsou elektrické, skryjete pomocí hotových instalací potrubí. V současné době existuje na trhu široký výběr prvků tohoto typu, které jsou vyrobeny z různých materiálů. Některé z nejoblíbenějších a preferovaných jsou panely pro instalaci trubek. Díky nim můžete maskovat horizontální a vertikální trubky - v závislosti na povaze instalací ve vašem domě. Při použití hotových instalací na potrubí nezapomeňte použít silné pojivo. Výborným řešením v tomto případě může být speciální hybridní tmel, určený pro různé povrchy.

Potřebujete instalaci potrubí?

Zatímco pro většinu lidí je instalace potrubí něco naprosto nezbytného, existují i lidé, kteří ji považují za nadbytečnou. Patří mezi ně především milovníci moderního či industriálního stylu. Je možné si všimnout, že některé aktuální trendy v roce 2020 naznačují popularitu přísných, i když zajímavých interiérů. Pro milovníky výše zmíněných průmyslových prostor by tedy mohlo jít spíše o vystavování než o stavbu potrubí.

Mezi nejčastěji vystavované patří měděné trubky, které tomuto faktu vděčí za svou jedinečnou barvu. Zajímavé je, že jsou ideální nejen pro interiér ve stylu podkroví, ale také pro prostory zařízené v rustikálním nebo vintage stylu. V kombinaci s dalšími zajímavými hardwarovými prvky mohou vypadat opravdu okouzlující.

Při navrhování interiéru je to opravdu dobrý nápad a jeho správné provedení. Pokud nejste zastáncem přísných interiérů - instalace potrubí je pro vás. Stačí si vybrat maskování trubek, aby odpovídaly interiéru a vašim očekáváním. Hledáte řešení,které nepřetěžuje místnost a také pokrývá něco, co nevypadá esteticky? Možná odpovědí na vaše potřeby bude prolamovaná montáž potrubí. Můžete použít jak velmi jednoduchou síťovou mřížku, tak kovové prvky, které létají potrubí. Vsaďte na kreativitu a vytvořte místo podle vašich očekávání a stylu.

FAQ

Magdalena Data-Urban
Autor: Magdalena Data-Urban Správce obsahu na Instalguru

Nedávné Články